Populární správce hesel 1Password obdržel v loňském roce velkou aktualizaci, která do aplikace přidala novou domovskou obrazovku a další možnosti přizpůsobení. Tento týden AgileBits sdílel náhled několika vylepšení přicházejících v budoucí aktualizaci, zejména pro uživatele iOS.



Jednou z největších změn předchozí aktualizace 1Password byla nová domovská obrazovka s více možnostmi přizpůsobení, jako je možnost připnout různá pole na domovskou obrazovku. Nyní s aktualizací, která bude uživatelům brzy k dispozici, bude možné změnit pořadí polí a sekcí v položkách. „Zpočátku si můžete všimnout několika omezení, ale budeme tvrdě pracovat na tom, abychom vám poskytli skutečnou svobodu a flexibilitu v každé uložené položce,“ uvedla společnost v příspěvku na blogu. Další velmi žádanou funkcí je možnost vyhledávat v libovolném seznamu položek. To bylo k dispozici v předchozích verzích aplikace, ale zmizelo s 1Password 8.

Naštěstí společnost slíbila, že pracuje na obnovení této funkce. Zjednoduší se také první proces nastavení a používání Face ID se také zlepší. A pokud jde o ověřování, 1Password brzy umožní uživatelům nastavit PIN kód pro odemknutí aplikace. Uživatelé samozřejmě budou mít i nadále možnost odemknout aplikaci pomocí Touch ID nebo Face ID na iPhonu a iPadu. Aktualizace také přidá možnost nastavit výchozí trezor pro uložené položky. Mezi další vylepšení přicházející s aktualizací 1Password 8 patří vylepšená podpora VoiceOver, možnost importovat hesla, návrhy uživatelských jmen a další. Není jasné, kdy přesně tyto nové funkce budou uživatelům k dispozici, ale společnost naznačuje, že aktualizace bude vydána brzy.