První Apple Watch s microLED displejem budou představeny na jaře 2025, podle informací, které sdílel analytik Ross Young. Young tvrdí, že výroba displejů pro toto zařízení by měla začít na konci roku 2024.



Youngova zpráva se liší od té, kterou nedávno zveřejnil analytik Jeff Pu, který uvedl, že Apple představí Apple Watch s microLED displejem v roce 2024. Datum jaro 2025 je sporné, protože Apple již dlouho představuje nové modely Apple Watch na podzim vedle nových iPhonů. Co by se však mohlo stát, je, že Apple představí Apple Watch s microLED displejem na podzim 2024 a k zakoupení budou na jaře 2025. Young neuvedl podrobnosti o velikosti displeje, ale předchozí zpráva od Jeffa Pu naznačovala, že by měl měřit 2,1 palce, což naznačuje, že se jedná o Apple Watch Ultra.

Technologie microLED obsahuje mikroskopické LED diody, které tvoří pixely, nabízí přesnější barvy, vysoký kontrastní poměr pro vylepšené HDR a sledování v neoptimálních světelných podmínkách, podporu pro sledování ze širších úhlů, menší pravděpodobnost vypálení obrazovky v průběhu času ve srovnání s technologiemi jako OLED, rychlé doby odezvy a nízká latence pro podporu vyšších snímků za sekundu a snížená spotřeba energie pro lepší účinnost.