Apple tento měsíc představil několik nových produktů mezi které patří nový MacBook Pro, Mac mini, HomePod druhé generace a nový řemínek Unity pro Apple Watch na oslavu Měsíce černošské historie.



V dnešním článku si zrekapitulujeme všechny nové produkty, které byly tento měsíc představeny.

MacBook Pro

Nový MacBook Pro obsahuje čipy M2 Pro a M2 Max pro až o 20 % rychlejší výkon a až o 30 % rychlejší grafiku. MacBooky lze nakonfigurovat s až 96 GB paměti RAM, zatímco dříve bylo možno maximálně 64 GB. Mezi další nové funkce a vylepšení patří podpora Wi-Fi 6E, vylepšený port HDMI 2.1 s podporou 8K externího displeje a další hodina výdrže baterie. Nové MacBooky Pro mají stejný design jako modely předchozí generace vydané v roce 2021. Nový MacBook Pro zakoupíte za cenu od 58 990 Kč.

Mac mini

Nový Mac mini také obsahuje čipy M2 a M2 Pro, žádné designové změny, ale verze s čipem M2 Pro je vybavena čtyřmi porty Thunderbolt 4 a portem HDMI 2.1 ve srovnání se dvěma porty Thunderbolt 4 a portem HDMI 2.0 u modelu s čipem M2. Nový Mac mini zakoupíte za cenu od 17 490 Kč.

HomePod

HomePod druhé generace má prakticky identický design jako původní model, jehož prodej byl ukončen v březnu 2021, včetně podsvíceného dotykového povrchu a vnějšku ze síťoviny. Reproduktor je vybaven čtyřpalcovým basovým reproduktorem s vysokým výstupem, pěti výškovými reproduktory, čtyřmi mikrofony, čipem S7 pro výpočetní zvuk, čipem U1 pro předávání hudby z iPhonu a podporou prostorového zvuku s Dolby Atmos. Reproduktor obsahuje také podporu Matter pro ovládání HomeKitu a dalších doplňků pro chytrou domácnost.

Řemínek Black Unity

Apple tento měsíc také vydal novou speciální edici sportovního řemínku Black Unity pro Apple Watch Series 4 a novější na oslavu Měsíce černošské historie. Řemínek je k dispozici ve velikostech 41 mm a 45 mm a obsahuje slovo „Unity“ vetkané do látky. Řemínek je k dispozici za 1 490 Kč.