Společnost Tapbots oficiálně vydala první verzi svého velmi očekávaného klienta „Ivory“. Ivory bude dlouholetým uživatelům aplikace Tweetbot povědomý, ale s řadou funkcí a vylepšení specifických pro Mastodon.



Když si Ivory stáhnete poprvé, budete vyzváni k připojení aplikace ke svému účtu Mastodon. To zahrnuje pouze zadání vašeho serveru Mastodon a následné ověření pomocí vašeho vlastního účtu Mastodon. Design aplikace Ivory bude dlouholetým uživatelům Tweetbotu známý. Spodní navigační panel nabízí rychlý přístup k domovskému kanálu a vašim zmínkam. Další tři karty jsou přizpůsobitelné a lze je nastavit tak, aby zobrazovaly všechna vaše oznámení, vyhledávání, seznamy, oblíbené položky, záložky, celkové statistiky aktivity, filtry nebo rychlý odkaz na váš profil Mastodon.

V hlavním zobrazení domovského kanálu uvidíte známou časovou osu všech příspěvků z účtů Mastodon, které sledujete. S těmito příspěvky můžete snadno pracovat přímo z domovského kanálu pomocí tlačítek rychlých akcí přímo pod každým příspěvkem nebo přejetím prstem doleva nebo doprava po příspěvku. Přejetím doprava získáte možnost rychle přidat příspěvek mezi oblíbené nebo na něj reagovat, zatímco přejetím doprava se dostanete do zobrazení Podrobností. Pomocí ikony v pravém dolním rohu můžete rychle vytvořit svůj vlastní příspěvek. Můžete také hledat na časové ose pouhým klepnutím na ikonu hledání v pravém horním rohu. Ivory for Mastodon je nyní k dispozici ke stažení v App Store.