Virální tweet upozorňuje na poněkud frustrující omezení softwaru tvOS. Od nedávné aktualizace se očekává, že uživatelé budou mít iPhone nebo iPad, aby mohli dělat věci, jako je přijetí nových podmínek iCloud nebo aktualizace nastavení Apple ID.



Ačkoli většina lidí, kteří používají Apple TV 4K, mají i další zařízení Apple, neplatí to pro každého. Až donedávna bylo možné Apple TV používat v podstatě samostatně. Předpokládalo se, že se jedná o samostatné zařízení, nikoli o příslušenství. Nyní už tolik ne. Tyto změny navíc znamenají, že uživatelé Apple TV, kteří mají Mac – ale žádná iOS zařízení – mají také nepříjemný problém. Většinu věcí na Apple TV lze dělat bez nutnosti přístupu k jinému zařízení Apple. Apple TV můžete nastavit od začátku zcela nezávisle, instalovat aplikace a nakupovat. Typickou správu Apple ID lze v případě potřeby provádět z webového prohlížeče na počítači. Existují však některé úkoly, které musíte dělat na zařízení iOS přihlášeném ke stejnému účtu.

Namísto toho, aby uživatelé mohli číst a přijímat nové podmínky na Apple TV, musíte k tomu použít zařízení iOS. Konkrétně zařízení se systémem iOS 16 nebo iPadOS 16 nebo novějším. Kromě toho, že omezuje lidi, kteří nevlastní vůbec žádná jiná zařízení Apple, požadavek na operační systém znamená, že někdo s novou Apple TV, ale například starším iPadem, si podmínky také nepřečte. Podobná výzva se může objeví pro aktualizace nastavení Apple ID, to se provádí tím, že svůj iPhone přiblížíte k Apple TV. V obou případech lze tyto výzvy dočasně zavřít. Ale často se opakují, dokud je nevyřídíte. Některé funkce systému nemusí být dostupné, dokud nebudou vyřešeny. Pokud však nemáte po ruce iPhone nebo iPad – takový, na kterém lze spustit nejnovější verzi operačního systému – žádným způsobem to nevyřešíte.