AirTagy mohou být pohodlným způsobem pro sledování psů, kteří by se mohli utrhnout z vodítka nebo se jinak ztratit, ale s touto možností jsou spojena nebezpečí, jak uvádí zpráva The Wall Street Journal.



S průměrem 1,26 palce se ‌AirTagy snadno vejdou na obojek psa, ale tato velikost také činí sledovací zařízení dostatečně malá, aby je psi mohli spolknout, alespoň pro středně velkého až velkého psa, a rychlé vyhledávání na internetu ukazuje na více incidentů, kde psi spolkli AirTag. Majitel psa Colin Mortimer řekl The Wall Street Journal, že AirTag na obojku jeho psa Sophie zmizel. Sledoval jej pomocí aplikace Najít a dokázal jej přimět, aby přehrál zvuk, přičemž pípání vycházelo ze žaludku jeho druhého psa Sassy. Veterinář z Louisiany řekl listu The ‌Wall Street Journal‌, že ošetřil šest psů, kteří za posledních 18 měsíců spolkli AirTag, a v každém případě byl AirTag zpočátku připevněn k obojku psa.

Apple nedoporučuje, aby ‌AirTagy byly používány pro sledování domácích mazlíčků nebo dětí, a ve skutečnosti řekl, že to není něco, co by lidé měli dělat, protože ‌AirTagy‌ byly navrženy pro sledování předmětů a ne živých tvorů. ‌AirTagy, které jsou spolknuty, mohou bezpečně projít trávicím systémem zvířete, ale mohou nastat komplikace, pokud by se AirTag rozpadl. Uvnitř AirTagu je baterie CR2032, a pokud je poškozena, z některých baterií může unikat žíravina, která může poškodit žaludek nebo ústa domácího mazlíčka, pokud je baterie žvýkána, nebo může vést k otravě. Ann Hohenhaus, vedoucí veterinární lékařka ze Schwarzmann Animal Medical Center v New Yorku, řekla, že pokud pes spolkne AirTag, musí se dostat ven co nejrychleji.