Jak jsme psali minulý měsíc, AirTagy jsou nepostradatelným doplňkem při cestování, zejména pro vaše odbavená zavazadla. Nyní manželský pár z Kanady připisuje AirTagu zásluhy za to, že jim pomohl najít jejich ztracená zavazadla.



Jak informoval Insider, Nakita Rees a Tom Wilson odjížděli ze svých líbánek, když jedno z jejich odbavených zavazadel s AirTagem zůstalo v Quebecu. Zpočátku o tom pár moc nepřemýšlel a jednoduše nahlásil ztracené zavazadlo společnosti Air Canada. Krátce poté však AirTag odhalil, že zavazadlo bylo přemístěno do veřejného skladiště kousek od Toronta. Rees popsal své zkušenosti v sérii videí na TikToku a řekl, že ztracená zavazadla ležela v tomto skladu tři měsíce.

Nakonec se manželé rozhodli jít do samotného skladu, ale při této návštěvě nepochodili. Poté navštívili torontské letiště Pearson, kde jim bylo řečeno, že Air Canada nepoužívá skladiště, kde AirTag uvedl, že se zavazadlo nachází. Rees a Wilson se poté rozhodli zavolat policii, aby situaci vyřešili. Policie otevřela skladiště, ale v hromadách 1200 zavazadel nedokázali najít jejich konkrétní zavazadla. Když se příběh začal šířit na TikToku, Air Canada přidělila manželům „individuálního zpracovatele případů“.

Jakmile byla tato osoba přidělena k případu, zavazadlo bylo nalezeno do 24 hodin a bylo doručeno do domu manželského páru do 48 hodin. Nakonec policejní vyšetřování odhalilo, že Air Canada darovala tašku na charitu a tato charita použila dotyčné skladiště. Rees ve videu řekl, že vše v tašce bylo neporušené, včetně láhve vína. Ale uvedl, že letecká společnost je částečně obvinila, protože zavazadlo neobsahovalo žádné identifikační údaje. Přesto jsou Rees a Wilson zmateni tím, proč čtyři měsíce nedostali od letecké společnosti žádné odpovědi. Navíc bez AirTagu je možné, že by zavazadlo nikdy nenašli.