V prosinci aplikace Telegram obdržela velkou aktualizaci s možnostmi skrýt média, automaticky odstranit soubory z mezipaměti a další. Nyní oblíbená platforma pro zasílání zpráv obdržela svou první velkou aktualizaci v roce 2023.



Podle Telegramu nejnovější aktualizace přidává 10 hlavních nových funkcí. Jednou z nových funkcí, která je dostupná všem, je Profile Picture Maker. Tato funkce umožňuje uživatelům přeměnit jakoukoli nálepku nebo animované emoji na profilový obrázek pro účty, skupiny nebo kanály. Také nálepky a emoji jsou nyní uspořádány podle kategorií. Sekce Využití sítě byla zcela přepracována, takže uživatelé mohou snadno zjistit, kolik dat aplikace použila. Správci skupin si nyní mohou přesně vybrat, jaké typy médií mohou členové odesílat.

To zahrnuje možnosti, jako jsou fotografie, videa, GIFy, zvukové zprávy a soubory. Jednou z nejzajímavějších novinek je ale určitě možnost překládat celé chaty. Předplatitelé mohou překládat všechny zprávy v soukromém chatu, skupině nebo kanálu v reálném čase. Mezi další nové funkce patří interaktivnější emoji, opětovné přihlášení pomocí Apple a Google ID a možnost ročního předplatného Telegram Premium a další. Telegram je k dispozici zdarma v App Store. Vyžaduje iPhone nebo iPad se systémem iOS 11 nebo novějším. Více o aktualizaci si můžete přečíst na webu Telegram.