Zatímco mnoho produktových řad společnosti Apple bylo nedávno aktualizováno, několik zařízení a příslušenství v posledních letech nebylo oznámeno. V dnešním článku se podíváme na seznam pěti produktů, které Apple prodává a které nebyly aktualizovány více než dva roky.



Apple Pencil

Apple Pencil druhé generace, která byla vydána spolu s novými modely iPadu Pro v říjnu 2018, bude brzy čtyři a půl roku stará. Její klíčovou vlastností ve srovnání s původní Apple Pencil je to, že ji lze magneticky připevnit k vybraným iPadům pro bezdrátové nabíjení. Uživatelé mohou také přepínat mezi kreslicími nástroji a štětci v aplikacích, jako jsou Poznámky. O nové Apple Pencil se neobjevily žádné zprávy, takže není jasné, kdy ji Apple vydá, nebo zda ji společnost vydat plánuje.

Mac Pro

Mac Pro, který je k dispozici od prosince 2019, je nyní přes tři roky starý a je posledním Macem s čipem Intel, který Apple prodává. Očekává se, že letos bude vydán nový model s čipem M2 Ultra, díky kterému se stane nejrychlejším Macem všech dob. Podle Marka Gurmana z Bloomberg by nový Mac Pro mohl být vydán letos na jaře spolu s macOS 13.3. Mac Pro bude mít stejný design jako model z roku 2019, ale nebude mít uživatelsky upgradovatelnou RAM a pravděpodobně nebude podporovat externí GPU.

Pro Display XDR

Apple vydal monitor Pro Display XDR spolu s Macem Pro v prosinci 2019, takže je starší více než tři roky. Monitor nabízí 32palcovou velikost obrazovky s rozlišením 6K, ale chybí mu kamera a stojánek je potřeba koupit samostatně. V prosinci Gurman uvedl, že Apple pracuje na několika nových externích monitorech, včetně nové verze Pro Display XDR, která bude vybavena čipem Apple Silcon. Není však jasné, kdy bude nový Pro Display XDR vydán, nebo zda nabídne nějaké nové funkce.

AirPods Max

AirPods Max, vydané v prosinci 2020, jsou nyní staré více než dva roky. K dispozici jsou v zelené, růžové, stříbrné, nebesky modré a vesmírně šedé barvě. Minulý měsíc známý analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že hromadné dodávky AirPods Max druhé generace pravděpodobně začnou ve druhé polovině roku 2024 nebo v první polovině roku 2025, ale vždy existuje šance, že nové barevné varianty by mohly být představeny dříve. Nové AirPods Max by mohly obsahovat čip H2, vylepšené aktivní potlačení hluku, senzory detekce pokožky, delší výdrž baterie a další.

HomePod mini

HomePod mini, vydaný v listopadu 2020, je nyní starší více než dva roky. Menší chytrý reproduktor s podporou Siri zůstává k dispozici a v listopadu 2021 byl vydán v modré, oranžové a žluté barvě.