Google pracuje na experimentálním webovém prohlížeči pro iOS, který by prolomil omezení prohlížeče Safari od Apple, uvádí nová zpráva, kterou zveřejnila společnost The Register.



Experimentální prohlížeč, který vývojáři aktivně testují, využívá engine Blink společnosti Google. Pokud by se ji však Google pokusil vydat na App Store, neprošel by procesem kontroly aplikací společnosti Apple. Pravidla ‌App Store‌ společnosti Apple nařizují, že aplikace prohlížeče na iOS a iPadOS musí používat vlastní WebKit. To znamená, že zatímco prohlížeče jako Chrome a Microsoft Edge jsou postaveny na Chromium pro macOS a Windows, jejich protějšky pro iOS jsou nuceny používat Apple WebKit, díky čemuž se chovají podobně jako Safari.

Na základě viditelného kódu aplikace údajně vypadá jako počáteční verze alternativního prohlížeče a v této rané fázi jí stále chybí některé klíčové funkce. Google tvrdí, že aplikace je pouze experimentální prototyp s cílem porozumět určitým aspektům výkonu na iOS. I tak by mohl být experimentální prohlížeč známkou toho, že společnost očekává změny pravidel App Store, které by jí umožnily prohlížeč vydat.