Apple nyní plánuje představit svůj AR/VR headset v červnu namísto dubna, podle Marka Gurmana z Bloomberg, přičemž vydání zařízení bylo posunuto o dva měsíce. Očekává se, že bude představen na WWDC.



Apple původně plánoval představit AR/VR headset na dubnové keynote. Po pokračujícím testování produktu Apple zjistil, že stále existují hardwarové a softwarové problémy, které je třeba opravit. Není to poprvé, co Apple posunul vydání headsetu, přičemž společnost původně plánovala představit jej v polovině roku 2022. Poté vydání posunula na leden 2023, pak duben 2023 a nyní červen 2023. Není jasné, co zpoždění znamená pro očekávanou jarní událost, protože Apple připravuje několik dalších zařízení, ale potenciálně bychom mohli vidět 15palcový MacBook Air a nový Mac Pro s čipem Apple Silicon.

Poté, co bude headset představen na WWDC, bude na něm Apple nadále pracovat, než jej později v roce vydá. Gurman varuje, že datum vydání se může znovu změnit, ale Apple ho chce mít k dispozici do konce roku 2023, pokud to bude možné, protože jde o hlavní produkt letošního roku. Apple stále pracuje na odstranění problémů s funkcemi ovládání rukou a očí. Zprávy naznačují, že uživatelé budou moci ovládat headset jak pohyby očí, tak gesty rukou, vybrat aplikaci pohledem a poté ji aktivovat gestem.