Anker oznámil, že stahuje svou powerbanku 535 Power Bank (PowerCore 20K), protože může představovat požární a bezpečnostní riziko kvůli problému s přehřátím.



Power Bank 535 poskytovala kapacitu 19 200 mAh s nabíjením až 60 W. Anker ji doporučoval pro použití s notebooky. A1366 je model zařízení, který je stažen z prodeje, číslo je uvedeno na spodní straně zařízení. Společnost Anker spolupracuje s místními úřady, aby zajistila bezpečný proces stažení, a žádá všechny zákazníky, kteří vlastní Power Bank Anker 535, aby přestali zařízení používat a zlikvidovali je na místě, které přijímá lithiové baterie.

Podle Anker je postiženo malé množství zařízení. Jeden z modelů byl uveden jako „nejpravděpodobnější příčina“ požáru domu v Marylandu minulý týden. Hořet začalo v kufru, který obsahoval powerbanku, která byla používána minulý týden. V kufru nebyla žádná další zařízení, která by způsobila požár. Po likvidaci mohou zákazníci, kteří si zakoupili jeden z modelů, požadovat vrácení peněz prostřednictvím webu Anker. Bude vyžadováno číslo objednávky, stejně jako doklad o nákupu.