Apple provedl významnou změnu v procesu opravy pro iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Od tohoto týdne mohou nyní Apple Store a autorizovaní poskytovatelé oprav opravit Face ID a TrueDepth, aniž by museli vyměnit celý iPhone.



Apple tuto zprávu oznámil v interní zprávě, kterou viděl 9to5Mac. Modul TrueDepth kamery se skládá ze všech komponentů pro Face ID a přední kameru. Je to komponent, který je nezbytný pro funkčnost iPhonu, takže pokud selže, je třeba jej okamřitě vyměnit. Dříve, pokud selhaly Face ID nebo přední kamera vašeho iPhonu, museli jste vyměnit celé zařízení, protože Apple neměl způsob, jak opravit stejnou jednotku modulu TrueDepth. To se změnilo v loňském roce, kdy Apple začal provádět opravy stejné jednotky pro modul TrueDepth na iPhone XS a novějších.

Jakmile je však vydán nový iPhone, obvykle trvá společnosti Apple několik měsíců, než provede určité změny opravy. Když například loni na podzim byla vydána řada iPhone 14, Apple ještě nebyl schopen provádět opravy TrueDepth kamery těchto zařízení. Ve zprávě pro zaměstnance tento týden, kterou viděl 9to5Mac, Apple oznámil, že jsou nyní k dispozici opravy pro modul fotoaparátu TrueDepth na iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. To znamená, že pokud Face ID nebo jiná část modulu TruthDepth selže, Apple Store a autorizovaní poskytovatelé služeb mohou nyní nahradit pouze tento komponent, nikoli celé zařízení.