Pokud v současné době používáte k zabezpečení svého účtu Twitteru dvoufaktorové ověřování, budete se muset přihlásit k odběru Twitter Blue. Twitter potvrdil, že jednoduše ukončí ověřování pomocí SMS ve velmi krátké době.



Twitter v tomto smyslu začal rozesílat zprávy s tím, že textové dvoufaktorové ověřování bude dostupné pouze předplatitelům Twitter Blue od 20. března, pak jednoduše dvoufaktorové ověřování deaktivuje. „Musíte odstranit textovou dvoufaktorovou autentizaci,“ stojí ve zprávě, kterou společnost začala rozesílat uživatelům a které se to týká. „Pouze předplatitelé Twitter Blue mohou používat textovou dvoufaktorovou autentizační metodu. Odstranění zabere jen pár minut. I nadále můžete používat ověřovací aplikaci a bezpečnostní klíče. Abyste neztratili přístup k Twitteru, odeberte do 19. března 2023 textové dvoufaktorové ověřování.“

V příspěvku na blogu, který tuto změnu dále rozvádí, Twitter vysvětluje, že SMS byla vždy nejméně bezpečnou formou tohoto druhu ověřování. Pro hackera rozhodně není tak těžké ukrást vaše telefonní číslo a pak jednoduše prokázat, že jste to vy, takže autentizace pomocí SMS je zbytečná. Dokonce i spoluzakladatel Twitteru Jack Dorsey se před pár lety stal obětí právě tohoto druhu hackerského útoku. Motivací toho všeho je zjevně touha Twitteru ušetřit peníze (účet za rozesílání SMS zpráv se rychle rozrůstá) a o snižování nákladů se nový majitel společnosti Elon Musk snaží už měsíce.