Apple získal další patent na skládací zařízení s nejnovějším provedením s véčkovým designem s dotykovými plochami po stranách, které slouží jako virtuální tlačítka (přes CNBC).



Nový patent, podaný společností Apple v dubnu 2021 a schválený tento týden Úřadem pro patenty a ochranné známky USA, zkoumá nápady pro „Elektronická zařízení s displejem a strukturami dotykových senzorů“ a předvídá, jak by části zařízení mohly fungovat jako vstupní plochy pro rozšíření displeje nebo pro použití, když je displej složený. V jednom příkladu patent popisuje, jak by se vrstvy displeje a vrstvy dotykových senzorů mohly „překrývat“ na vnějších panelech zařízení a jak by se dotykové senzory mohly dostat pod skleněnou vrstvu podél přední, spodní a zakřivené boční stěny zařízení.

Jinde v jiném příkladu patent popisuje „obalení displeje kolem části nebo celého zařízení“, kde by zakřivené boční stěny obsahovaly vrstvy citlivé na dotyk, což jim umožnilo fungovat jako ovládací prvky fotoaparátu, posuvníky hlasitosti a další funkce. Společnost již několik let pracuje na technologii skládacího displeje a podala několik patentů souvisejících se skládacím displejem. Analytik ‌Ming-Chi Kuo‌ minulý rok řekl, že Apple aktivně testuje skládací displej, i když se domnívá, že prvním skládacím zařízením Apple může být hybridní ‌iPhone‌ a ‌iPad‌, nebo jednoduše skládací ‌iPad‌. Nedávno Kuo řekl, že Apple se připravuje na vydání skládacího iPadu v roce 2024.