Režimy Paměť a Spořič energie, které Google oznámil v prosinci pro Chrome pro Mac, Windows, Linux a také Chromebooky, se nyní začaly zavádět všem uživatelům.



Paměť a spořič energie jsou ve výchozím nastavení povoleny a lze je zapnout/vypnout v Nastavení Chrome > Výkon (na postranním panelu). Spořič paměti automaticky uvolňuje paměť z neaktivních karet, aby dal jiným stránkám a aplikacím v počítači více prostředků. Neaktivní stránky zůstanou viditelné na liště karet a okamžitě se znovu načtou, když na ně přejdete. Chrome vám umožňuje ručně přidat stránky do seznamu Vždy ponechat tyto weby aktivní, pokud narazíte na problémy se spořičem paměti nebo se vám nelíbí čekání na obnovení karty poté, co jste mimo zařízení.

Google říká, že Chrome využívá až o 30 % méně paměti se spořičem paměti a že jej lze použít k plynulému chodu aktivních karet s videem a hrami. Spořič energie šetří baterii tím, že omezuje aktivitu na pozadí a vizuální efekty. To zahrnuje animace a plynulé posouvání, stejně jako snížené snímkové frekvence videa. Když je aktivní, můžete si všimnout změn ve výkonu her a videa, zatímco aktivitu skořice poznáte podle ikony s možností rychlého vypnutí.