IKEA představila své nejnovější zařízení pro chytrou domácnost, monitor kvality vnitřního ovzduší. Nový produkt s názvem VINDSTYRKA obsahuje velký displej a spolupracuje s novým inteligentním rozbočovačem DIRIGERA pro připojení k HomeKit a Matter.



IKEA dnes oznámila novinky v tiskové zprávě: „Čistý vzduch je nezbytný pro naši pohodu a jedním z prvních kroků k lepšímu ovzduší je zvýšené povědomí o vnitřních znečišťujících látkách. Nový senzor kvality vzduchu VINDSTYRKA umožňuje měření a monitorování znečišťujících látek ve vzduchu v interiéru a doplňuje tak stávající řadu IKEA, která umožňují lepší kvalitu vzduchu v domácnosti.“ IKEA zdůrazňuje, že je snadné zapomenout, že vnitřní vzduch může být stejně znečištěný jako venkovní vzduch každodenními věcmi, jako je vaření a úklid, které způsobují znečištění.

„S VINDSTYRKA bylo naší ambicí vytvořit cenově dostupný vysoce výkonný senzor kvality vzduchu, který našim zákazníkům pomůže lépe si uvědomit kvalitu vzduchu, který dýchají ve svých domovech.“ Přední strana kompaktního zařízení je vybavena velkou obrazovkou, která usnadňuje čtení metrik kvality vzduchu vašeho domova na první pohled. Monitor můžete používat samostatně, ale pokud jej spárujete s rozbočovačem DIRIGERA, můžete také kontrolovat naměřené hodnoty na svém iPhonu nebo jiných chytrých telefonech. Ceny zatím nebyly zveřejněny, ale IKEA uvádí, že monitor kvality ovzduší VINDSTYRKA bude vydán v dubnu.