Jednou z nových funkcí iPhonu 14 Pro je trvale zapnutý displej, který snižuje obnovovací frekvenci na 1Hz, když se telefon nepoužívá. Uživatelé tak mohou rychle zkontrolovat čas a widgety na uzamčené obrazovce, i když je obrazovka „vypnutá“. 



Tato funkce má nepopiratelný vliv na výdrž baterie, ale Apple brzy umožní uživatelům zobrazit podrobnosti o tom, kolik energie trvale zapnutý displej spotřebovává. I přes všechny optimalizace, jako je snížení obnovovací frekvence obrazovky na 1 Hz, když se obrazovka nepoužívá, zobrazení prvků na obrazovce stále spotřebovává více baterie než nezobrazování vůbec ničeho. Od vydání iPhonu 14 Pro sdílelo mnoho uživatelů na webu testy porovnávající vybíjení baterie, když je zapnutý displej. A lidem, kteří opravdu chtějí vědět, jakou výdrž baterie tato funkce vybíjí, to Apple usnadní s iOS 16.4.

Jak poznamenal 9to5Mac v kódu beta verze iOS 16.4, která byla minulý týden vydána vývojářům, společnost přidává podrobnosti o spotřebě baterie trvale zapnutého displeje v aplikaci Nastavení. To znamená, že uživatelé uvidí novou kategorii specifickou pro trvale zapnutý displej v nabídce Baterie, podobně jako již zobrazuje specifické kategorie pro věci jako Osobní hotspot. Tato funkce by měla uživatelům pomoci rozhodnout se, zda chtějí funkci ponechat povolenou nebo ne. Podle některých srovnávacích testů dokáže trvale zapnutý displej vybít až 20 % baterie iPhonu 14 Pro za 24 hodin. Pokud se uživatel rozhodne ponechat funkci zapnutou, ale bez tapety, telefon za stejnou dobu vybije přibližně 14 % baterie.