Sociální síť Mastodon v poslední době roste na popularitě. A nyní budou mít uživatelé iOS a macOS další skvělou možnost pro přístup k sociální síti s novým klientem pro Mastodon nazvaným Mammoth.



Mammoth vytvořil Shihab Mehboob, stejný vývojář, který vytvořil Twitter klienta Aviary. Není překvapením, že těm, kteří v minulosti používali Aviary, bude nová aplikace povědomá. Jednou z hlavních funkcí Mammoth je jeho vícesloupcové rozhraní. Uživatelé mohou vidět svou časovou osu, zmínky, lajky, soukromé zprávy, záložky a profil na stejné obrazovce pouhým posunutím. Sloupce jsou přizpůsobitelné, takže máte rychlý přístup ke všem informacím, které potřebujete.

Aplikace je vytvořena tak, aby bylo používání Mastodon intuitivnější. Například přihlašovací obrazovka zobrazuje oblíbené servery Mastodon a pomáhá uživatelům vybrat si jeden z nich při vytváření nového účtu. Kromě toho je Mammoth plně přizpůsobitelný, od ikony přes barvu motivu až po způsob zobrazení příspěvků na časové ose. Ale je toho ještě víc. Mammoth umožňuje rychle vrátit zpět příspěvky po jejich publikování a podporuje GIFy, ankety a další. Aplikace je k dispozici zdarma v App Store.