Apple představí iOS 17 za čtyři měsíce. I když víme jen málo o připravovaných funkcích, Mark Gurman z Bloomberg již řekl, že tato další verze nebude mít mnoho nových změn, protože Apple se soustředí na vydání AR/VR headsetu.



Grafický designér Parker Ortolani si představil, jak by mohl iOS 17 vypadat ve svém nejnovějším konceptu. Pro tento nadcházející operační systém Ortolani vsadil na tři hlavní funkce: vylepšení zamykací obrazovky, přepracovaný Dynamic Island a nová aplikace Siri. Nová zamykací obrazovka by se rozšířila o „širší škálu písem“, což uživatelům umožní navrhnout „ještě osobnější zamykací obrazovku“. Co je na tomto konceptu zajímavé, je možnost sdílet zamykací obrazovku se svými přáteli, členy rodiny nebo na webu. To je již možné s Apple Watch a mohl by to být skvělý doplněk k iPhonu.

Parker říká, že u Dynamic Island uživatelé mohou listovat probíhajícími aktivitami, dostávat upozornění a komunikovat se Siri, protože asistent se nyní zobrazuje v horní části iPhonu. Podle jeho konceptu by oznámení měla mít při prvním zobrazení podobné uživatelské rozhraní jako Živá aktivita.

Hlavní funkcí iOS 17 by podle Parkera byla supervýkonná aplikace Siri. Ta by sledovala vaše konverzace, generovala text a vytvářela souhrny informací z webu. Nová Siri by používala software OpenAI, aby byla chytřejší.