Nové údaje o trhu odhalují, že prodej iPhonů v Číně vzrostl meziročně o 6 % během období kolem čínského nového roku. Na začátku roku 2023 se tržby týden co týden rychle zvyšovaly a před týdnem, kdy začala sezóna čínského nového roku, dosáhly více než 7 milionů.



Během čtyř z pěti týdnů se tržby udržely nad 6 miliony, což je úroveň, kterou jen zřídka dosáhly v roce 2022. Průměrný prodej během období byl 6,7 milionu kusů, mnohem více než průměr 5,5 milionu kusů, které dosáhl v roce 2022. V lednu měsíční prodeje stagnovaly ve srovnání se stejným měsícem předchozího roku, který zaznamenal nejvyšší prodeje v roce 2022, ale postupně vzrostl o více než 40 %. Apple zůstal v lednu největším prodejcem v Číně a jeho tržby se podle předběžných údajů meziročně zvýšily o 6 %.

Někteří naznačují, že jsme konečně překonali dopady pandemie a že tento rok bude pro trh s chytrými telefony obdobím oživení. Mnozí jsou však skeptičtí a věří, že se jedná pouze o dočasný sezónní výkyv. Někteří to připisují spíše zadržované poptávce z prosince než podstatnému zlepšení. Apple nadále tvrdě pracuje na snížení své výrobní závislosti na Číně, ale nejnovější zpráva z Indie naznačuje, že věci nejdou příliš dobře.