Dlouholetý produktový a marketingový manažer společnosti Apple, který pracoval na věcech jako GarageBand, Logic, iTunes a iPod, nedávno opustil společnost, zjistila společnost 9to5Mac.



Xander Soren začal u společnosti Apple pracovat v roce 2001 a sám sebe popisuje jako jednoho ze spolutvůrců aplikace GarageBand. Soren zastával za 21 let v Applu řadu funkcí, naposledy působil jako ředitel produktového marketingu pro profesionální aplikace. Do Applu původně nastoupil po působení jako produktový manažer ve Sonic Foundry. Odešel v listopadu 2022.

Krátce po prvním představení aplikace GarageBand byl Soren povýšen, aby se stal hlavním manažerem produktové řady pro spotřebitelské audio aplikace. Kromě své práce na GarageBand a iPodu Soren také úzce spolupracoval na aplikacích iLife, iTunes, Logic Pro, Hlasové poznámky a další. Pomohl také vytvořit některé z prvních vyzváněcích tónů pro původní iPhone. Soren oficiálně odešel z Applu v listopadu a nezdá se, že by plánoval opět pracovat v technologickém nebo hudebním průmyslu.