Začátkem tohoto měsíce Twitter oznámil řadu změn ve svém API, které přímo ovlivní způsob, jakým mohou platformy třetích stran přistupovat k sociální síti. Nicméně Twitter nyní odkládá změny svého API ještě na několik dní.



Jak oznámil Twitter, nadcházející změny Twitter API byly zpožděny. Společnost neuvádí, kdy změny vstoupí v platnost, ale naznačuje, že se tak stane velmi brzy. Dříve se očekávalo, že nová pravidla vstoupí v platnost od 9. února. Twitter poté uvedl, že změny budou odloženy do 13. února, ale nová pravidla se nyní opět odkládají. Podle Twitteru je zpoždění způsobeno „úsilím vytvořit optimální zážitek pro vývojáře“.

Začátkem tohoto roku Twitter oznámil, že již vývojářům nedovolí používat jeho API k vytváření klientů třetích stran. To byl konec populárních aplikací, jako jsou Tweetbot a Twitterrific. Poté společnost také oznámila své plány na ukončení svého API, což by vedlo k tomu, že by mnoho robotů a automatických účtů přestalo fungovat. Po spoustě stížností majitel Twitteru Elon Musk uvedl, že sociální síť poté nabídne API pro roboty. Toto nové bezplatné API však přichází s řadou omezení. Například umožňuje pouze 1 500 tweetů za měsíc. Vývojáři, kteří potřebují více než toto, musí za přístup k API zaplatit.