Utajená skupina „Exploratory Design Group“ společnosti Apple pracuje na řadě technologií nové generace, uvádí Mark Gurman z Bloombergu v nové zprávě, kterou zveřejnil dnes.



Ve svém nejnovějším zpravodaji Gurman zveřejnil nové informace o skupině Exploratory Design Group společnosti Apple, známé jako „XDG“. Tým je tajný, lidé pracující na jednom projektu ve skupině nemají dovoleno komunikovat o své práci s ostatními členy XDG, kteří mají za úkol jiný projekt. Jednotlivci jsou také organizováni podle dovedností spíše než podle konkrétních projektů, což znamená, že členové XDG často pracují na několika různých projektech současně. Skupina Exploratory Design Group funguje jako startup v rámci Applu a tvoří ji jen několik stovek lidí, většinou inženýrů a akademiků.

Členové XDG také dostávají značné finanční ohodnocení a jsou povzbuzováni, aby pracovali na projektech, dokud nebudou schopni určit, zda je nápad životaschopný. Minulý týden Gurman odhalil, že XDG stojí za nedávným průlomem společnosti Apple s technologií sledování hladiny cukru v krvi. Skupina prý aktivně pracuje na technologii displejů nové generace, umělé inteligenci, bateriích nové generace pro chytré telefony a zdravotních funkcích pro headsety, které mají pomoci lidem s očními chorobami. Technologie čipů a baterií vyvinuté skupinou XDG se již několik let údajně objevují v modelech ‌iPhonu‌, iPadu a Macu.