Uživatelé Maců, kteří také používají Dropbox, se v poslední době potýkají s problémy s aplikací. Je to proto, že Apple ukončil staré rozšíření používané cloudovými službami s macOS Monterey 12.3 a nahradil je novým API.



Dropbox konečně pracuje na nové verzi své aplikace pro macOS, která pracuje s tímto API, ale přichází s nevýhodou. Uživatelé již nebudou moci ukládat svou složku na externí disky. macOS Monterey 12.3 byl vydán v březnu 2022. Ale ještě před aktualizací Dropbox varoval své uživatele, že aplikace pro macOS ztratí některé ze svých funkcí kvůli nejnovějším změnám v operačním systému. Například již není možné otevírat pouze online soubory (zástupné symboly) uložené v cloudu. Některé z těchto problémů budou opraveny, jakmile Dropbox vydá aktualizaci své aplikace, aby byla kompatibilní s novým API pro cloudové platformy. Existují však některá omezení, která zůstanou.

Například Dropbox aktuálně umožňuje uživatelům ukládat jejich složku na externí disky. To však již nebude možné ani po aktualizaci. Je to proto, že veškerý obsah z cloudových aplikací v systému macOS bude nyní z důvodu ochrany osobních údajů přesouván do složky ~/Library/CloudStorage. Dropbox uživatele upozorňuje, že v nadcházejících měsících začne vydávat aktualizaci s podporou pro macOS Monterey 12.5 a novější. Ale bohužel uživatelé, kteří potřebují uložit svou složku na externí disk, tuto možnost navždy ztratí. Další podrobnosti o změnách najdete na této webové stránce.