Senior ředitel designu společnosti Apple Richard Dinh říká, že základní model iPhone 14 je výkonnější než iPhone 13 Pro – přestože má stejný čip A15. Toto tvrzení je uvedeno v novém rozhovoru, ve kterém říká, že iPhone 14 nabízí také další výhody.



Nový model je totiž méně náchylný na přehřívání. „U iPhone 14 se design změnil tak, aby zahrnoval centrální hliníkovou konstrukci, která pomáhá důsledněji odvádět více tepla po celém povrchu,“ řekl Dinh. Dinh také poukázal na další důvody, proč by někdo mohl chtít přejít z iPhone 13 na iPhone 14. Zatímco iPhone 14 může navenek vypadat téměř totožně jako iPhone 13, ve skutečnosti prošel významnou rekonstrukcí designu s výhodami, kterým byste při srovnání se starším modelem nemuseli hned rozumět. Patří mezi ně snížení hmotnosti, levnější a snadnější opravitelnost a delší životnost baterie.

„Byli jsme schopni dodat větší hlavní fotoaparát než v loňských modelech vyšší třídy, s větším snímačem, lepším výkonem při slabém osvětlení a vzadu je zcela nový snímač okolního světla,“ řekl Dinh. „Tento design také představuje naši první čtyřstrannou skládanou hlavní logickou desku, která umožňuje přístup k desce z obou stran, což zlepšuje opravitelnost.“ iPhone 13, stejně jako modely před ním až po iPhone 8, vyžadoval odstranění displeje, aby bylo možné získat přístup k jakýmkoli vnitřním součástem. U iPhonu 14 lze místo toho sejmout zadní sklo, což usnadňuje opravy s menším rizikem poškození.