iOS 16.4 obsahuje další optimalizace funkce Detekce autonehody pro všechny modely řady iPhone 14, podle poznámek Apple k vydání aktualizace softwaru, která by měla být vydána již příští týden.



Apple neuvádí žádné konkrétní podrobnosti o optimalizacích, ale společnost pracuje na zlepšení detekce autonehody poté, co si dispečeři v několika státech USA a Kanadě stěžovali na tuto funkci, která spustila příliv falešných volání na číslo 911 od lyžařů a snowboardistů během zimy. Toto je třetí aktualizace s optimalizací funkce Detekce autonehody po iOS 16.1.2 v listopadu a iOS 16.3.1 minulý měsíc.

Detekce autonehody byla spuštěna v loňském roce pro všechny modely iPhone 14 a nejnovější modely Apple Watch. Tato funkce je navržena tak, aby detekovala těžkou autonehodu a automaticky zavolala záchrannou službu, pokud uživatel nereaguje na výzvu do 20 sekund, ale podle zpráv z Colorada si funkce někdy spletla pád lyžaře nebo snowboardisty jako autonehodu. Není jasné, zda nejnovější optimalizace problém plně vyřeší, ale počet falešných volání by se mělo snížit bez ohledu na to, že se lyžařská sezóna blíží ke konci.