Společnost Nanoleaf dnes začala přijímat předobjednávky na svá světla Essential s podporou Matter, která jsou navržena tak, aby fungovala s HomeKit, Google Home, Amazon Alexa a dalšími prostřednictvím standardu Matter.



Matter je nový standard pro inteligentní domácnost a stále se zavádí, takže toto jsou některé z prvních světel, které mají nativní podporu Matter. Pro uživatele ‌HomeKit‌ funguje Matter stejně jako zařízení ‌HomeKit‌, ale připojuje se přes Matter. To pro někoho, kdo má všechny produkty s podporou HomeKit, mnoho neznamená, ale pro domácnosti s více platformami nebo různými značkami smartphonů to znamená, že světla Matter lze ovládat z jakéhokoli zařízení. Uživatelé Androidu i iPhonu mohou ovládat světlo Nanoleaf s podporou Matter ze svých příslušných zařízení za předpokladu, že je k dispozici správné nastavení rozbočovače.

Nová světla Nanoleaf Essentials spolupracují s Matter přes Thread pro lepší konektivitu s ostatními zařízeními Thread. Žárovky a světelný pás Nanoleaf lze nastavit na kteroukoli z 16 milionů barev. Světla Essentials s podporou Matter lze ovládat z libovolné aplikace pro chytrou domácnost, jako je aplikace Domácnost nebo aplikace Nanoleaf. Aplikace Nanoleaf nabízí užitečná nastavení scén pro práci, večerní atmosféru a další a poskytuje možnost změnit teplotu barev světla během dne.