V minulém týdnu se objevily dva nové příběhy, ve kterých byl AirTag použit k nalezení ukradených aut, ale jeden případ měl dramaticky odlišný výsledek než druhý.



V San Antoniu v Texasu bylo minulou středu ukradeno jednomu muži z příjezdové cesty nákladní auto, ale uvnitř vozu byl AirTag. Pomocí tohoto AirTagu byl schopen najít svůj náklaďák a našel ho v nákupním centru na druhém konci města. Poté muž zavolal na policejní oddělení v San Antoniu a nahlásil vůz jako ukradený, ale ve skutečnosti nečekal, až se objeví policisté, než vzal věci do svých rukou. Jak informovalo My San Antonio, muž se na parkovišti přiblížil ke svému ukradenému kamionu. „Policie uvedla, že muž viděl svůj náklaďák na parkovišti, přistoupil k odcizenému vozidlu ve snaze konfrontovat osobu uvnitř a došlo k jakémusi konfliktu,“ vysvětluje zpráva.

Některé detaily jsou trochu nejasné a policie tvrdí, že nemohla potvrdit, zda se muž a podezřelý zloděj hádali. Podle policie zloděj auta byl ozbrojený, což vedlo k „přestřelce“. Při střelbě byl zloděj auta zastřelen a prohlášen za mrtvého. Policie uvedla, že se domnívá, že oběť je jedinou osobou, která střílela, a nemůže potvrdit, zda na místě činu byla nalezena více než jedna zbraň. Podezřelý zloděj byl zastřelen a prohlášen za mrtvého, řekl Soliz. Jeho identita nebyla zveřejněna. Oběť krádeže auta údajně zůstala na místě střelby, vyhověla policii a byla vzata do vazby k výslechu. Očekává se, že střelec nebude čelit obvinění, ale vyšetřování stále probíhá.