Nezávislý vývojář Zach Simone ze Sydney v Austrálii vydal novou aplikaci pro iPhone, která je pro něj osobní. Zach žije s diabetem 1. typu a k jeho správě používá kontinuální monitor cukru s podporou aplikace Zdraví.



Jak ale využít všechna nahromaděná data? To je výzva, kterou chce Zach vyřešit pomocí své nové aplikace s názvem Glucomate. Pomocí aplikace můžete přeskočit zpět na konkrétní data, abyste viděli, co bylo ten den zachyceno, objevovat trendy, které vám pomohou lépe se rozhodovat o tom, jak spravovat cukr v krvi, a dokonce identifikovat hladiny cukru v krvi během konkrétních aktivit. Pokud například cvičíte nebo sledujete spánek pomocí Apple Watch a používáte kontinuální monitor glukózy, Glucomate vám může zobrazit hladinu cukru v krvi během těchto aktivit.

Aplikace také zobrazuje grafy za 7, 14, 30 nebo 90 dní. Aplikace také umožňuje rychle přidávat data ručně. Rychlé zadávání dat funguje z iPhonu i Apple Watch. A konečně, Glucomate může uspořádat data na základě toho, co je nejdůležitější, a zároveň skrýt data, která nejsou tak užitečná. Aplikace Glucomate je k dispozici v App Store ode dneška.