Slyšeli jsme spoustu zpráv o nových Macech, které budou vydány v příštích několika měsících, i když některé z nich byly protichůdné. Nyní to ale vypadá, že samotný Apple nechtěně potvrdil, že pracuje na nových Macech.



Je to proto, že konfigurační soubory sítě Find My zobrazují identifikátory pro nevydané Macy. Jako první si těchto identifikátorů všiml vývojář Nicolás Álvarez. Přesněji řečeno, nevydané Macy byly nalezeny v konfiguračním souboru sítě Find My společnosti Apple, který určuje konkrétní modely Maců, které nebudou upozorňovat uživatele. Existují tři nevydané Macy: Mac14,8, Mac14,13 a Mac14,14. I když je těžké s jistotou říci, který Mac každý z těchto modelů je, mohlo by se jednat o iMac, Mac Studio a Mac Pro. Jedna věc, kterou je třeba mít na paměti, je, že každý Mac s čipem M2 je označen jako „Mac14.x“. Například Mac mini s čipem M2 je označen „Mac14,3“, zatímco Mac mini s čipem M2 Pro je označen jako „Mac14,12“ a MacBook Air s čipem M2 je „Mac14,2“.

V některých případech může mít stejný Mac různé identifikátory v závislosti na jeho konfiguraci. Je pravděpodobné, že tyto identifikátory nalezené v souborech sítě Find My jsou pro nový Mac Studio nebo Mac Pro. Mac Studio byl vydán v roce 2022 s čipy M1 Max a M1 Ultra. Mark Gurman z Bloombergu však tento týden řekl, že Apple nevydá Mac Studio s čipem M2. 9to5Mac má důkazy, že Mac14,8 uvedený v souborech sítě Find My je Mac Pro s čipem Apple Silicon s kódovým označením J180. Ale samozřejmě existuje šance, že tyto soubory jsou staré a obsahují seznam Maců, které nebudou nikdy vydány.