Apple oznámil nové cíle na rozšíření používání recyklovaných materiálů ve všech svých zařízeních, které společnost chce splnit do roku 2025. Tyto nové cíle přichází díky velkému množství změn, které společnost v posledních letech provedla.



Nové cíle společnosti Apple jsou:

  • Všechny baterie navržené společností Apple budou používat 100% recyklovaný kobalt.
  • Magnety používané v zařízeních Apple budou vyrobeny ze 100 procent recyklovaných prvků vzácných zemin.
  • Všechny desky plošných spojů navržené společností Apple budou používat 100 procent recyklovaného pozlacení a 100 procent recyklovaného cínu.

V roce 2022 pocházelo přibližně 20 procent veškerého materiálu v zařízeních Apple z obnovitelných nebo recyklovaných zdrojů. Společnost uvedla, že tato změna ji přibližuje k cíli vyrábět všechny produkty pouze z recyklovaných a obnovitelných materiálů a posouvá její cíl, aby byl každý produkt do roku 2030 uhlíkově neutrální. Apple také uvedl, že jeho laboratoř Material Recovery Lab v Austinu v Texasu začala používat AR video promítané přímo na pracovní povrchy, aby partnerům v recyklaci ukázala, jak zařízení rozebrat. Společnost navíc uvedla, že do roku 2025 zcela vyřadí plasty ze svých obalů. Obaly se nyní skládají z 96 procent bez plastů. Společnost říká, že nyní pracuje na výměně štítků, laminace, laku a dalších drobností, které tvoří zbývající 4 procenta.