Apple plánuje vydat novou aplikaci pro iPhone ve stylu Day One, která uživatelům umožní sestavit si své každodenní aktivity jako součást svého úsilí na zlepšení fyzického a duševního zdraví, uvádí The Wall Street Journal.



Aplikace bude konkurovat aplikacím, jako je Day One, která uživatelům umožňuje sledovat a zaznamenávat jejich aktivity a myšlenky. Nová aplikace Apple podtrhuje rostoucí zájem společnosti o duševní zdraví. Aplikace s kódovým označením Jurassic je navržena tak, aby uživatelům pomáhala sledovat jejich každodenní rutiny, jak vyplývá z dokumentů popisujících software. Aplikace bude analyzovat chování uživatelů, aby určila, jaký je jejich typický den, včetně toho, kolik času tráví doma ve srovnání s jinde, a zda určitý den podle dokumentů nezahrnoval něco mimo normu.

Podle zprávy bude mít aplikace schopnost shromažďovat mnohem více uživatelských dat než aplikace třetích stran a bude mít přístup k textovým zprávám a telefonním hovorům, ale soukromí a zabezpečení budou ústředním prvkem softwaru. Analýza dne uživatele bude probíhat na zařízení a návrhy zůstanou v systému po dobu čtyř týdnů, poté budou odstraněny. Není známo, kdy bude aplikace vydána, ale mohla by být oznámena na červnové WWDC  a mohla by být součástí nového operačního systému iOS 17.