Apple pomalu rozšiřuje dostupnost HomePodu, společnost v úterý potvrdila, že HomePod i HomePod mini budou oficiálně dostupné v Singapuru od čtvrtka 6. dubna. Produkty byly dnes přidány na webové stránky Apple Singapore.



Ačkoli si je zájemci zatím nemohou koupit, Apple říká, že předobjednávky pro HomePod v zemi začnou 30. března v 9 hodin ráno místního času. HomePod a HomePod mini budou v obchodech dostupné o týden později ve všech barevných variantách. V Singapuru bude HomePod mini stát S$139, zatímco HomePod druhé generace bude stát od S$429. HomePod mini byl představen v roce 2020 jako levnější alternativa k původnímu HomePodu, který Apple později přestal vyrábět.

HomePod mini podporuje Siri a AirPlay a funguje také jako centrum HomeKit pro chytré domácí příslušenství. HomePod mini je aktuálně dostupný v černé, bílé, modré, oranžové a žluté barvě. HomePod druhé generace byl vydán jako náhrada za původní HomePod, který byl ukončen v roce 2021. Design je v podstatě stejný jako u první verze, ale s několika drobnými úpravami. HomePod druhé generace je k dispozici pouze v bílé a černé barvě.