Apple se chystá na červnovém WWDC představit svůj AR/VR headset a společnost pracuje na vytvoření atraktivních aplikací, které povzbudí lidi, aby si toto zařízení koupili. Apple pracuje na speciálních aplikacích pro sport, hry, wellness a další, uvádí Bloomberg.



Apple plánuje přizpůsobení aplikací pro iPad pro headset a uživatelé budou moci přistupovat ke stávajícímu obsahu App Store prostřednictvím 3D rozhraní. Aplikace navržené společností Apple, jako je Safari, Kalendář, Kontakty, Domácnost, Soubory, Zprávy, Poznámky, Fotky, Hudba, Připomínky a další, budou optimalizovány pro headset. Bude možné spustit více aplikací najednou a bude existovat funkce pro přepínání mezi aplikacemi, když je uživatel v různých místnostech.

Aplikace Fitness+ uživatelům umožní cvičit při sledování instruktora v prostředí virtuální reality a k dispozici bude aplikace Zdraví, která uživatele provede meditacemi s grafikou, zvuky a dalším. K dispozici bude vyhrazené prostředí FaceTime, které bude používat avatary podobné Memoji a virtuální zasedací místnosti, a Apple navrhuje aplikaci Knihy pro čtení ve virtuální realitě. Apple spolupracuje s vybraným počtem herních vývojářů, aby jim pomohl aktualizovat jejich stávající aplikace pro headset, a Apple bude mít k dispozici také sadu nástrojů pro vytváření AR/VR aplikací. Aby si lidé koupili headset, Apple bude muset přesvědčit uživatele, že stojí za to.