Apple pracuje na novém 24palcovém iMacu a zcela novém ‌iMacu‌ „Pro“, které by měly být vydány na konci tohoto roku, podle klíčových zpráv, které byly zveřejněny za poslední rok.



V polovině roku 2022 Mark Gurman z Bloombergu navrhl, že Apple pracuje na nejméně dvou modelech ‌iMac‌u, které budou obsahovat čipy řady „M3“. Řekl, že Apple pravděpodobně vydá nový 24palcový ‌iMac‌ se standardním čipem M3 v roce 2023 a pokračuje v práci na špičkovém modelu ‌iMacu‌: „Stále také věřím, že Apple pracuje na iMacu s větší obrazovkou zaměřeným na profesionály. Představoval bych si, že bude obsahovat variantu čipu M3, pravděpodobně M3 Pro a M3 Max.“

Zatímco některé zprávy tvrdí, že Apple nepracuje na žádném iMacu, několik zdrojů se domnívá, že výkonnější a větší ‌iMac‌ se stále připravuje. Analytik společnosti Display Supply Chain Consultants Ross Young od roku 2021 říká, že Apple pracuje na ‌iMacu‌ s 27palcovým mini-LED displejem s ProMotion. Analytik Ming-Chi Kuo věří, že v roce 2023 bude vydán nový 27palcový ‌iMac‌ Pro spolu s novým iMacem Pro.