Zprávy naznačují, že Apple využije WWDC k představení svého dlouho očekávaného AR/VR headsetu a podle analytika Ming-Chi Kuo bude představení zařízení znamenat důležitý milník ve snaze společnosti Apple přesvědčit investory, že se bude prodávat.



„Oznámení společnosti Apple je pravděpodobně poslední nadějí, jak přesvědčit investory, že by se headset AR/MR mohl stát dalším hvězdným produktem Apple,“ napsal Kuo v článku Medium. Vzhledem k tomu, že společnost Sony snižuje výrobní plány pro PS VR2 a odhaduje se 300 000 prodaných kusů, Kuo věří, že existuje „nedostatečný důkaz“, který by naznačoval, že AR/VR headset se stane dalším významným produktem. Jak se blíží představení AR/VR headsetu, někteří investoři pochybují, zda se produkt bude dobře prodávat.

Na konci března The New York Times citoval zaměstnance Applu, kteří měli obavy z užitečnosti a ceny headsetu. Generální ředitel Applu Tim Cook začátkem tohoto týdne řekl, že se vším, co společnost udělala, bylo spoustu pochybností, ale že Apple stejně uspěl. „Pokud uděláte něco, co je na hraně, vždy bude někdo pochybovat,“ řekl. Zprávy naznačují, že AR/VR headset bude používat 4K micro-OLED displeje, desítky kamer pro zachycení všeho od okolí uživatele až po jeho gesta a výrazy obličeje a další.