Apple se rozhodl na poslední chvíli provést změnu designu iPhone 15 Pro a ‌iPhone 15 Pro‌ Max a tato dvě zařízení nebudou obsahovat jednotné tlačítko hlasitosti, o kterém se v posledních několika týdnech hodně mluvilo, podle Unknownz21. 



Místo toho budou obsahovat dvě tlačítka, které budou vypadat podobně jako na modelech iPhone 14 Pro. Stále však bude zařízení obsahovat nový přepínač pro ztlumení hlasitosti. Spíše než přepínač bude iPhone 15 Pro používat fyzické tlačítko. Interně bylo toto tlačítko označováno jako „tlačítko vyzvánění“ nebo „akční tlačítko“ a zprávy naznačovaly, že by mohlo jít o přizpůsobitelné tlačítko, které je podobné tlačítku Akce na Apple Watch Ultra.

Až do začátku tohoto týdne Apple stále pracoval na jednotném polovodičovém tlačítku hlasitosti, které nabízelo spíše hmatovou odezvu než fyzický mechanismus tlačítek. Apple se nakonec rozhodl tento design změnit a analytik Ming-Chi Kuo říká, že změna byla způsobena nevyřešenými technickými problémy. Stále se mluví o řadě nových funkcí, jako je titanový rám, rychlejší čip A17, technologie periskopických čoček (pouze ‌iPhone 15 Pro‌ Max), tenčí rámečky a port USB-C místo port Lightning.