Apple dnes před Dnem Země 22. dubna zveřejnil svou zprávu o pokroku v oblasti životního prostředí za rok 2023, v níž uvádí pokračující úsilí společnosti v boji proti změně klimatu a snížení jejího dopadu na životní prostředí.



Zpráva se zabývá chemickým výzkumem společnosti Apple, operacemi recyklace a obnovy zařízení, zlepšování energetické účinnosti a využívání obnovitelné energie, snižování odpadu a další jako součást jejího trvalého cíle dosáhnout nulových čistých emisí uhlíku do roku 2030. Také upozorňuje na nedávné oznámení společnosti Apple, že společnost plánuje urychlit přechod na recyklované materiály napříč svými zařízeními.

Kromě toho společnost Apple zveřejnila své jednotlivé zprávy o životním prostředí, které rozebírají dopad jakýchkoli současných Apple Watch, iPhonu, iPadu, Macu, Apple TV nebo HomePodu na životní prostředí s ohledem na zdrojové materiály, výrobu, balení, přepravu a použití. Navštivte apple.com/environment nebo si prohlédněte úplnou PDF verzi zprávy Apple o environmentálním pokroku za rok 2023, kde najdete všechny informace.