V roce 2019 Apple oznámil tři nové studie zdravotního výzkumu založené na datech shromážděných z iPhonu a Apple Watch. U příležitosti Mezinárodního dne povědomí o hluku 26. dubna společnost sdílela aktuální informace o své studii provedené ve spolupráci s University of Michigan.



Od watchOS 6 se uživatelé Apple Watch mohou spolehnout na aplikaci Hluk, která měří úroveň hluku v prostředí uživatele, aby varovala před možným poškozením sluchu. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) a US Environmental Protection Agency (EPA) by lidé neměli být vystaveni průměrné hladině hluku vyšší než 70 decibelů (dBA). Studie provedená ve spolupráci společnosti Apple a University of Michigan využívá tato data k měření dopadů vystavení hluku na zdraví sluchu. V roce 2021 se Apple podělil o první poznatky z této studie, které ukázaly, že 25 % účastníků zažilo v určitém okamžiku vystavení hlasitějším úrovním zvuku, než je doporučený limit.

Ve většině případů se to stalo při běžných situacích, jako je provoz, práce se stroji a jízda veřejnou dopravou. Nejnovější údaje ukazují, že přibližně 77 milionů lidí, je vystaveno nadměrné hladině hluku. Státy s nejvyšším počtem obyvatel mají největší počet lidí vystavený nadměrnému hluku. Patří sem Kalifornie, Texas, Florida a New York. Nejvyšší procento účastníků vystavených vysokým hladinám hluku, které jsou často nad 70 dBA, žije v Portoriku (44 %) a nejnižší procento žije ve Washingtonu DC (20 %). Podle společnosti Apple a University of Michigan existuje několik věcí, které mohou lidé udělat, aby se ochránili před hlasitými zvuky. Patří mezi ně nošení pomůcek na ochranu sluchu, jako jsou špunty do uší v hlučném prostředí, nákup tichých spotřebičů a pravidelné přestávky v hlučném prostředí, je-li to možné.