AR/VR headset bude mít dva porty včetně rozhraní USB-C pro přenos dat a nový patentovaný nabíjecí konektor pro externí baterii, podle nové zprávy, kterou zveřejnil Mark Gurman z Bloomberg.



Většina AR/VR headsetů na trhu má integrovanou baterii, ale zprávy naznačují, že headset Apple se připojí k samostatné externí baterii, která se bude nosit u pasu, což umožňuje, aby headset byl lehčí a pohodlnější. Gurman ve svém nejnovějším zpravodaji Power On odhalil, že nabíjecí kabel, který vede z baterie do headsetu, má kulatý hrot. Podle Gurmana se musí kulatý hrot otočit ve směru hodinových ručiček, aby se zablokoval, aby během používání nevypadl, zatímco kabel samotný se připojuje k baterii a tyto dva kusy nejsou oddělitelné.

Externí baterie prý vypadá jako baterie MagSafe pro iPhone a je veliká asi jako iPhone, ale tlustší, uvádí Gurman. Je navržena pro nabíjení přes USB-C a lze jej napájet pomocí stejného adaptéru, který je součástí balení MacBooku Pro. Baterie bude napájet headset přibližně dvě hodiny a bude možné ji vyměnit, zatímco se druhá baterie nabíjí. Vzhledem ke krátké výdrži baterie se předpokládá, že Apple nabídne další bateriové sady k prodeji samostatně. Říká se, že headset se bude jmenovat „Reality One“ nebo „Reality Pro“ a očekává se, že bude představen na červnovém WWDC spolu s xrOS, novým operačním systémem Apple.