Apple minulý týden vydal první beta verzi iOS 16.5 vývojářům a veřejným testerům a zatím byly objeveny pouze dvě nové funkce a změny. V dnešním článku se podíváme na to, co je nové.



iOS 16.5 by měl být vydán pro veřejnost v květnu a je možné, že další funkce budou přidány v pozdějších beta verzích. Chcete-li beta verzi vyzkoušet, přihlaste se do vývojářského programu Apple.

Karta Sport v aplikaci Apple News

Apple přidal do aplikace Apple News kartu Sport, která vám poskytuje snadný přístup ke zprávám, skóre a rozpisům vašich oblíbených týmů a lig. Tyto informace byly dříve k dispozici na kartě Dnes, ale nyní jsou uváděny výrazněji, protože Apple pokračuje v prosazování sportovního obsahu ve svých službách.

Nahrávání obrazovky pomocí Siri

Malá, ale šikovná funkce přidaná s iOS 16.5 je možnost požádat Siri, aby zahájila nahrávání obrazovky. Můžete říct „Hey Siri, start a screen recording“ a nahrát video z obrazovky vašeho iPhonu a požádat Siri, aby nahrávání v případě potřeby zastavila. Nahrávání obrazovky můžete stále spustit přes Ovládací centrum po povolení této funkce v Nastavení → Ovládací centrum.

iOS 16.5 se zatím zdá být menší aktualizací, což není příliš překvapivé vzhledem k tomu, že Apple představí iOS 17 na WWDC v červnu. Před iOS 16.5 se Apple připravuje na vydání iOS 16.4.1, pravděpodobně s opravami chyb a vylepšeními zabezpečení.