Nová zpráva od The Information dnes podrobně popisuje zjevný chaos uvnitř týmů společnosti Apple, které pracují na Siri a umělé inteligenci. Podle zprávy organizační problémy a nedostatek ambicí brání vylepšit Siri a technologii, která ji pohání.



Tyto problémy vedly k tomu, že Apple stále více zaostával za konkurenty jako OpenAI, Microsoft a Google, což vedlo některé zaměstnance Applu k otázkám budoucnosti Siri.
Dnešní zpráva je založena na rozhovorech s více než třiceti bývalých zaměstnanců společnosti Apple, kteří pracovali v skupinách pro umělou inteligenci a strojové učení.
Jedním z hlavních problémů týmu, který vede bývalý výkonný ředitel Google John Giannandrea, je udržení zaměstnanců. Podle The Information ztratil Apple tři své inženýry: Srinivasan Venkatachary, Steven Baker a Anand Shukla. Tito zaměstnanci se původně připojili k Applu v roce 2019, kdy Apple koupil jejich startup Laserlike.

Všichni tyto zaměstnanci poté odešli do společnosti Google. Zaměstnanci stále kritizují Siri kvůli nedostatku funkcí a vylepšení od doby, kdy ji převzal Giannandrea, říká několik bývalých zaměstnanců. Například tým pracující na AR/VR headsetu společnosti Apple, včetně jejího vedoucího Mikea Rockwella, vyjádřil zklamání z ukázek, které tým vytvořil, aby předvedl, jak může hlasový asistent ovládat headset, podle dvou lidí obeznámených s touto záležitostí. V jednom okamžiku Rockwellův tým zvažoval vytvoření alternativních metod pro ovládání zařízení pomocí hlasových příkazů, řekli lidé.