Testování ukazuje, že nedávno vydaná aktualizace iOS 16.4.1 neopravuje problém s vybíjením baterie. Mnoho uživatelů zaznamenalo významné vybíjení baterie s iOS 16.4. A nejnovější verze tento problém neopravuje.



Navzdory tomu, co tvrdí konspirační teoretici, aktualizace iOS nevyhnutelně nesnižují výdrž baterie iPhonu. Například iOS 16 přinesl významný nárůst pro každý iPhone vydaný v posledních několika letech. Ale iOS 16.4, který Apple vydal v březnu, způsobil problémy. Testy GeekBench 4 provedené na kanálu YouTube iAppleBytes na iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XR a iPhone 8 ukázaly, že se při spuštění iOS 16.4 baterie extrémně vybíjí. Všechna jejich skóre klesla – a některé modely zaznamenaly ve srovnání s iOS 16.3.1 dvojciferný pokles skóre. Skóre baterie pro iPhone 13 například kleslo o 11%. výdrž baterie iPhone 12 klesla o 12%.

S pátečním vydáním iOS 16.4.1, který opravuje několik chyb a řeší některé potenciálně závažné bezpečnostní zranitelnosti, mnoho uživatelů doufalo, že výdrž baterie se opět zlepší. Následné testy iAppleBytes však ukázaly pouze malé změny. Skóre Geekbench 4 některých zařízení se zvýšila, zatímco jiné klesly. Všechny změny však byly menší. Apple již testuje iOS 16.5, která, doufáme, problém opraví.