Operační systém iOS 17 bude kompatibilní se všemi iPhony, které podporují iOS 16, tvrdí dříve spolehlivý zdroj s údajnými kontakty ve společnosti Apple, což vyvrací zprávy, které byly zveřejněny včera.



V úterý samostatný zdroj s dobrými výsledky pro předpovídání vydání nadcházejících aktualizací softwaru Apple naznačil, že iOS 17 nebude podporovat iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X, zatímco iPadOS 17 nebude podporovat 9,7palcový a 12,9palcový iPad Pro první generace a iPad páté generace. V přímé reakci na toto tvrzení, však uznávaný leaker  uvedl, že toto tvrzení je nesprávné. Podle příspěvku na fóru MacRumors od anonymního leakera budou všechny iPhony, které podporují iOS 16, skutečně podporovat iOS 17, včetně všech zařízení s čipy A11 (tj. iPhone X a iPhone 8/8 Plus).

Tato zpráva pochází od stejného leakera, který v loňském roce přesně odhalil přítomnost Dynamic Island na iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max před jejich oficiálním vydáním. Pokud je jeho nejnovější tvrzení přesné, nebylo by to poprvé, co je stejný seznam kompatibilních zařízení mezi hlavními vydáními iOS. Například iOS 15 je kompatibilní se všemi zařízeními, která mohou používat iOS 14, i když některé funkce iOS 15 nejsou na starších iPhonech dostupné. Naproti tomu iOS 16 přestal podporovat některá starší zařízení, včetně iPhone SE, iPhone 6s, ‌iPhone‌ 6s Plus, iPod touch a ‌iPhone‌ 7 a ‌iPhone‌ 7 Plus.