iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max nakonec nebudou obsahovat polovodičová tlačítka kvůli nevyřešeným technickým problémům před hromadnou výrobou, podle nejnovějších informací sdílených analytikem Ming-Chi Kuo.



Kuo řekl, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou vybaveny polovodičovými tlačítky již v říjnu. Řekl, že dvě tlačítka by poskytovaly haptickou zpětnou vazbu pro simulaci pocitu stisknutí tlačítek, aniž by se fyzicky pohybovaly, podobně jako tlačítko Home Button na iPhonu 7. V dnešním příspěvku však řekl, že zařízení budou mít fyzická tlačítka. „Můj poslední průzkum naznačuje, že kvůli nevyřešeným technickým problémům před hromadnou výrobou oba špičkové modely nebudou mít polovodičová tlačítka.“

Není jasné, zda budou obsahovat dvě tlačítka pro ovládání hlasitosti, nebo jedno podlouhlé tlačítko hlasitosti, jak se dříve říkalo. Kuo řekl, že je stále čas, aby Apple upravil design iPhone 15 Pro, protože zařízení zůstává ve fázi vývoje EVT. Změnu oznámili také analytici Jeff Pu a Shelly Chou z investiční společnosti Haitong International Securities sídlící v Hongkongu. Analytici se domnívají, že design s polovodičovým tlačítkem byl odložen až do řady iPhone 16 v roce 2024.