Zatímco nejnovější zprávy tvrdí, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max nebudou obsahovat polovodičová tlačítka, očekává se, že nadcházející zařízení budou stále obsahovat přizpůsobitelné tlačítko „Akce“.



Podle 9to5Mac výrobci příslušenství certifikovaní společností Apple v současné době pracují s CAD rendery, které ukazují, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou mít dvě mechanická tlačítka hlasitosti a další mechanické tlačítko, které nahrazuje přepínač pro ztišení vyzvánění. Stejně jako tlačítko „Akce“ na Apple Watch Ultra by uživatelé mohli toto nové tlačítko nastavit pro používání různých funkcí jako je režim Nerušit nebo Svítilna.

Mechanická tlačítka se při stisknutí pohybují, zatímco polovodičová tlačítka by se spoléhala na Taptic Engines uvnitř iPhonu, aby simulovaly pocit pohybu. Analytik Jeff Pu se domnívá, že polovodičová tlačítka byla odložena na příští rok až pro iPhone 16 Pro kvůli nespecifikovaným problémům s designem, které se vyskytly během vývoje iPhone 15 Pro. Nové CAD rendery také odhalují, že zadní fotoaparát na modelech iPhone 15 Pro nebude vyčnívat tak moc, jak se původně očekávalo. Očekává se, že Apple představí řadu iPhone 15 v září.