Díky nové funkci rozpoznávání zvuku vás HomePod a HomePod mini mohou upozornit, pokud je ve vaší domácnosti alarmující detektor kouře nebo oxidu uhelnatého. Zde je návod, jak funkci nastavit a jak funguje.



HomePod u vás doma vždy poslouchá, abyste vyslovili klíčovou frázi, která jej probudí a vyvolá Siri. Nyní Apple povolil novou funkci, která spoléhá na stejnou technologii. Pomocí vestavěných mikrofonů mohou HomePod i HomePod mini druhé generace poslouchat nezaměnitelné pípání, které generuje detektor kouře nebo CO. Ať už jste doma nebo mimo dům, tato nová funkce vás může upozornit na potenciálně nebezpečnou situaci.

Jak povolit rozpoznávání zvuku na HomePodu a HomePodu mini

  • Otevřete aplikaci Domácnost.
  • V horní části zobrazení celé domácnosti byste měli vidět upozornění na novou funkci.
  • Klepnutím na Pokračovat zahájíte nastavení.
  • V dolní části obrazovky se zobrazí okno, které vás provede základy funkce.
  • Klepnutím na Zapnout funkci povolíte.

Jak používat rozpoznávání zvuku na HomePodu

Kdykoli v dosahu HomePod zaznamená detektor kouře nebo oxidu uhelnatého, odešle upozornění do vašeho zařízení. Kvalifikuje se jako kritické upozornění, což znamená, že se zobrazí, i když je váš telefon v tichém režimu. Pokud obdržíte jedno z těchto upozornění, můžete na něj klepnout a spustit aplikaci Domácnost a podívat se, co se děje. Poskytuje vám živý přenos zvuku – nebo videa, pokud máte ve stejné místnosti kameru s podporou HomeKit.