Apple oznámí výsledky zisku za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2023 ve čtvrtek 4. května. Generální ředitel společnosti Apple Tim Cook a finanční ředitel Luca Maestri budou o výsledcích diskutovat na konferenčním hovoru pro investory o půl hodiny později.



V dnešním článku se podíváme na některé klíčové informace o čtvrtletí, včetně rekapitulace oznámených nových produktů, očekávaného zisku a dalších.

Nové produkty vydané během čtvrtletí

Čtvrtletní období probíhalo od 1. ledna do 1. dubna podle fiskálního kalendáře společnosti Apple a zahrnovalo vydání následujících produktů:

  • 14palcový a 16palcový MacBook Pro (s čipy M2 Pro a M2 Max)
  • Mac mini (s čipy M2 a M2 Pro)
  • HomePod (2. generace)
  • iPhone 14 a iPhone 14 Plus (žlutý)
  • řemínek Unity pro Apple Watch

Očekávaný meziroční pokles tržeb

Analytici v současné době očekávají, že společnost oznámí v tomto čtvrtletí průměrný zisk kolem 93 miliard dolarů, podle Yahoo Finance. To by znamenalo pokles tržeb o přibližně 4,5 % ve srovnání s 97,3 miliardami dolarů, které společnost oznámila ve čtvrtletí minulého roku. Cook a Maestri uspořádají konferenční hovor dne 4. května, kde projednají výsledky společnosti za druhé čtvrtletí. Hovor by měl trvat přibližně jednu hodinu a bude zahrnovat segment otázek a odpovědí s analytiky. Živý zvukový přenos konferenčního hovoru bude k dispozici na stránce Investor Relations společnosti Apple a záznam bude k dispozici později během dne.

Co bude dál?

Třetí čtvrtletí společnosti Apple začalo 2. dubna a potrvá do 1. července. Apple během tohoto čtvrtletí ještě neoznámil žádné nové produkty, ale otevřel své první prodejny v Indii a spustil spořicí účet Apple Card ve spolupráci s Goldman Sachs v USA.