Páteční zpráva naznačila, že iOS 17 bude poprvé obsahovat zcela novou aplikaci Journal.  Nový koncept, který vytvořil Parker Ortolani zobrazuje, jak by tato aplikace mohla vypadat v iOS 17.



Páteční zpráva od Wall Street Journal uvedla, že nová aplikace možní uživatelům zapisovat jejich každodenní aktivity jako součást úsilí pro zlepšení duševního a fyzického zdraví. Kromě tradičních funkcí bude aplikace údajně propojena s dalšími aplikacemi a službami Apple. Možná nejzajímavější je, že aplikace bude schopna „detekovat fyzickou blízkost uživatele k jiným lidem“, aby rozlišila přátele mimo práci a kolegy. „Aplikace bude analyzovat chování uživatelů, aby určila, jaký je typický den, včetně toho, kolik času tráví doma ve srovnání s jinde, a zda určitý den zahrnoval něco mimo normu,“ vysvětluje zpráva.

Apple to vše samozřejmě udělá s ohledem na soukromí a s využitím inteligence zařízení. Po páteční zprávě WSJ vytvořil Parker Ortolani koncept, který si představuje, jak by mohla vypadat aplikace „Apple Journal“ v iOS 17. V konceptu můžete vidět, jak může aplikace vypadat kromě Apple Watch i na iPhonu. Existují různé kategorie pro typy deníků, synchronizaci iCloud a další.